Suomen Kulttuuriperinnön Tuki ry

Logo blogiin

 

Suomen Kulttuuriperinnön Tuki ry on avoin kansalaisjärjestö, jonka tarkoituksena on vaalia suomalaista kulttuuriperintöä. Kulttuuriperintö pitää sisällään historiallisten rakennusten, esineistön ja maisemien lisäksi muun muassa perinteiset toimintatavat ja kotieläinten maatiaisrodut. Tarkempi määritelmä on kirjattu yhdistyksen sääntöihin. Kulttuuriperinnön vaalimiseen kuuluu keskeisesti pyrkimys lisätä yleistä kiinnostusta rakennus- ja maisemansuojeluun sekä esinekulttuuriin Suomessa.

Yhdistys toteuttaa tarkoitustaan nostamalla alan ajankohtaisia asioita yleiseen keskusteluun tai osallistumalla siihen sekä edistämällä kulttuuriperintöalan kansalaisjärjestöjen yhteistyötä. Yhdistys antaa lausuntoja ja järjestää keskustelutilaisuuksia. Se toimii  yhteistyössä mm. Suomen Kulttuuriperinnön Säätiön kanssa, jonka kohteissa yhdistyksen jäsenillä on mahdollisuus osallistua ystäväryhmien toimintaan.

Yhdistyksen toiminnasta vastaa kahdeksanhenkinen hallitus. Yhdistyksen sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset pidetään kulttuurihistoriallisesti kiinnostavissa paikoissa. Hallituksen jäsenet valitaan vuosittain syyskokouksessa.

Liity jäseneksi.  Suomen Kulttuuriperinnön Tuki ry:n jäsenet saavat jäsenetuna vähintään kaksi kertaa vuodessa ilmestyvän Muuriankkuri-lehden. Lehdessä esitellään yleisiä kulttuuriperintöaiheita monipuolisesti. Ajankohtaisista asioista tiedotetaan myös  nettisivujen ja sähköpostilistan välityksellä. Muuta jäsenille suunnattua toimintaa ovat yhdistyksen järjestämät matkat, retket ja talkoot. Retkillä opastus edustaa usein maamme parhainta tietämystä.

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä yksityishenkilönä tai yhteisöjäsenenä. Henkilöjäsenet voivat vuosijäsenyyden asemesta liittyä myös ainaisjäseneksi. Vuosi- tai ainaisjäsen voi myös halutessaan ryhtyä yhdistyksen tukijäseneksi. Tukijäsenyys sopii erityisesti niille, jotka haluavat tukea yhdistyksen toimintaa, mutta eivät voi ottaa aktiivisesti osaa toimintaan.

Ryhdy yhdistysaktiiviksi tai talkootyöntekijäksi. Suomen Kulttuuriperinnön Tuki ry:ssä sinulla on mahdollisuus tehdä konkreettista työtä kulttuuriperinnön hyväksi, toteuttaa pyrkimyksiäsi sekä tutustua mielenkiintoisiin ihmisiin ja kulttuuriperintökohteisiin. Jos olet kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena yhdistyksessä, ota yhteyttä  yhdistykseen osoitteessa yhdistys(at)kulttuuriperinto.fi. Räätälöidyt tehtävät ovat mahdollisia ja talkooapu aina tervetullutta.

Musiikkitalo 11 2011 (2)

Musiikkitalossa

IMG_8099

Sysmässä

Ritarihuone 1._4960

Ritarihuoneella

Ruotsin matkalla Hammarby

IMG_2813

Uspenskin katedraalin Kryptassa

Englannin matka Chartwell

oksien karsintaa

Talkoot Brinkhallissa

Lammi tupa kokous (2)

Lammintalossa

Viro 2009 Sirkka 075

Virossa

IMG_2808

Uspenskin katedraali huhtikuussa 2014

Vienan Karjalassa

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s