Hallitus, toimintasuunnitelma

Suomen Kulttuuriperinnön Tuki ry:n hallitus vuonna 2022

Jussi Heinämies, puheenjohtaja
(jussi.heinamies@gmail.com, puh. 0405173433)

Leena Eerola, varapuheenjohtaja

Liisa Larjamo, taloudenhoitaja

Leena Lusa

Matti Metsäranta

Taina Rasi

Liisa Vainio

Jäsenmaksut vuonna 2022:

Vuosijäsen 40 €

Perhe- tai opiskelijajäsen 20 €

Tukijäsen 100 € (vuosimaksu)

Ainaisjäsen 300 € (kertamaksu)

Yhteisöjäsen 200 € (vuosimaksu)


Muuriankkuri-lehden päätoimittaja Liisa Tarjanne

Lisäksi Liisa Tarjanteella Muuriankkuri -lehden päätoimittajana on oikeus osallistua hallituksen kokouksiin, joissa hänellä on puheoikeus mutta ei äänioikeutta.

YHTEYSTIEDOT

s-posti   Jussi Heinämies  jussi.heinamies@gmail.com
 postiosoite Oikokatu 8 B  00170 HKI

http://www.kulttuuriperinnontuki.com

Suomen Kulttuuriperinnön Tuki ryn
toimintasuunnitelma vuodelle 2023

Suomen Kulttuuriperinnön Tuki ry, Främjandet av Kulturarvet i Finland rf.  on vuonna 1984 perustettu suomen- ja ruotsinkielinen yhdistys, jonka kotipaikka on Helsinki. Se on valtakunnallinen yhdistys, jonka  toiminta kattaa koko Suomen.

Suomen Kulttuuriperinnön Tuki ryn tarkoituksena on vaalia suomalaista kulttuuriperintöä edistämällä sen tutkimusta, suojelua, kestävää käyttöä ja hoitoa. Tavoitteen saavuttamiseksi yhdistys pyrkii lisäämään suomalaisten tietoisuutta kulttuuriperinnön arvoista edistämällä alan valistustoimintaa.

Suomen Kulttuuriperinnön Tuki ry toteuttaa tarkoitustaan omin hankkein sekä toimimalla yhteistyössä muiden kulttuuriperinnön vaalimista edistävien yhdistysten ja järjestöjen kanssa Suomessa ja ulkomailla. Yhdistys on Suomen Kotiseutuliiton jäsen.

Yhdistys tekee aloitteita ja esityksiä kulttuuriperinnön suojelemiseksi, antaa lausuntoja ja harjoittaa julkaisu- ja tiedotustoimintaa (Muuriankkuri-lehti), järjestää seminaareja ja keskustelutilaisuuksia sekä jäsenilleen tutustumis- ja opintomatkoja ja vastaanottaa ja myöntää stipendejä ja avustuksia.

Huomionosoituksena  Suomen kulttuuriperinnön vaalimisesta esimerkillisellä tavalla yhdistys jatkaa Muuriankkuri-tunnustuslaattojen jakamista yksityisille henkilöille, yhdistyksille tai yhteisöille. Jos tällainen huomionosoitus on annettu tietyn kulttuuriperintökohteen vaalimisesta, pyritään siihen, että omistaja on valmis esittelemään kohdettaan ja kertomaan siitä yleisölle.  Tunnustuslaattoja myönnettäessä eri maakunnissa ja eri puolella Suomea sijaitsevat arvokohteet otetaan tasapuolisesti huomioon.  

Toiminta

Koronapandemian tilanteen helpotuttua toimintaa pyritään jälleen palauttamaan normaalille tasolle. Yhdistyksen rahavarat eivät ole viime vuosina mahdollistaneet toimintaa täysimääräisellä tavalla.  Vuoden 2023 aikana on tavoitteena lisätä jäsenmaksutuloja hankkimalla uusia henkilö-, yhteisö- ja tukijäseniä ja saada siten yhdistyksen taloustilanne paranemaan. Lisäksi haemme edelleen toimintatukea julkiselta puolelta.

Yhdistyksen jäsenrekisteri uudistetaan ajanmukaiseksi vuoden 2023 aikana. Tämä helpottaa jäsenhakemusten ja jäsenmaksujen käsittelyä sekä jäsenpalveluja.. Yhdistys saa tarvittaessa Suomen Kotiseutuliiton jäsenenä uuden rekisterin edullisemmin käyttöönsä.

Muuriankkuri-lehti

Yhdistyksen näkyvimpiä toimintamuotoja  on arvostettu Muuriankkuri-lehti, jolla   on  edessä  28. vuosikerta. Lehteä varaudutaan  julkaisemaan edelleen  jäsenille ilmaisena painettuna lehtenä  kevät- ja syysnumeroina ennen vastaavia yleiskokouksia. Lisäksi varaudutaan julkaisemaan digilehteä siinä tilanteessa, että yhdistyksen talous ei mahdollista paperilehden painatusta ja postitusta. Tämä mahdollistaa myös lehden laajemman jakelun. Lehteä jaetaan edelleen sidosryhmille (mm. maakuntamuseot, maakunnan liitot, ELY-keskukset ym.) eri puolella Suomea sekä myös kulttuuriympäristöaihetta käsittelevissä koulutus- ja seminaaritilaisuuksissa. Lehden kulloisenkin teeman mukaan jakelua on tarkoitus kohdistaa myös yksittäisiin erityiskohteisiin. Painettujen lehtien jakelun osalta harkitaan myös yksittäisten lehtien maksullisuutta ulkopuolisille.

Yhdistyksen nettisivut 

Yhdistyksen omat nettisivut ovat luettavissa osoitteessa www.kulttuuriperinnontuki.com. Sieltä  löytyy mm. yhdistyksen säännöt, hallituksen  kokoonpano, yhdistyksen antamat lausunnot, julkilausumat, tiedotukset yhdistyksen yleiskokouksista ja tapahtumista sekä tiedot koti- ja ulkomaan matkoista. Vuoden 2023 aikana on tarkoitus uudistaa ja saattaa ajan tasalle nettisivujen kokonaisuus. Sivuille lisätään mm. jäseneksi hakeminen.

Muuriankkuri-huomionosoitukset

Yhdistys jatkaa Muuriankkuri-tunnustuslaattojen  myöntämistä kulttuuriperinnön vaalimisessa erityisesti ansioituneille tahoille.  Hallitus ottaa jäsenistöltä vastaan tietoja ja ehdotuksia mahdollisista palkittavista kohteista. Tunnustuksia kunniakirjoineen on jaettu vuoden 2023 alkuun mennessä 16:lle kohteelle eri puolelle Suomea. 

Lausunnot ja kannanotot

Yhdistys jatkaa edelleen vaikuttamistaan arvokkaan kulttuuriperinnön säilyttämiseksi tekemällä aloitteita, antamalla lausuntoja ja osallistumalla sitä koskevaan ajankohtaiseen keskusteluun. Erityisesti pyrimme vaikuttamaan kulttuuriperintöä koskevan lainsäädännön uudistuksiin sekä yleiseen keskusteluun ajankohtaisista rakennetun kulttuuriympäristön ja suomalaisen kulttuuriperinnön uhkatekijöistä.

Seminaarit ja muut tapahtumat

Pyrimme jatkamaan seminaarien järjestämistä yhteistyössä mm. Kansallismuseon ystävät ry:n kanssa. Suunnitteilla on jatkaa syksyisen seminaarin perinnettä ja järjestää seminaari jäsenistöä kiinnostavasta aiheesta marraskuussa 2023. Lisäksi varaudumme yhteistyöhön myös muiden kulttuuriympäristöjä koskevien tilaisuuksien järjestäjien kanssa.

Yhdistyksen tutustumiskäyntejä mielenkiintoisiin kohteisiin järjestetään 2–3 keväällä ja 1–2 syksyllä. Vierailuista tiedotetaan jäsenkirjeellä ja kotisivuilla www.kulttuuriperinnontuki.com.

Kotimaan retki tehdään keväällä 2023. Retkikohde, ohjelma ja tarkka ajankohta ilmoitetaan jäsenistölle jäsenkirjeellä sekä kotisivuilla.

Yhdistys varautuu järjestämään myös vuosittaisen ulkomaan matkan, jonka sisältö painottuu tutustumiseen arvokkaisiin kulttuurikohteisiin.  Matkan kohde ja ajankohta selviävät kevään aikana.

Kokoukset

Hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa, paitsi kesällä. Yhdistys pitää sääntöjen mukaisesti  kevät- ja syyskokouksen, joista ilmoitetaan Muuriankkuri-lehdessä, jäsenkirjeessä, sähköpostissa ja kotisivuilla. Kokoukset pidetään aina yhdistyksen kannalta mielenkiintoisissa kohteissa ja niihin liittyy opastuskierros ja/tai esitelmä.

20.11.22

 

 

SKPT-Toimintasuunnitelma 2016

SKPT-Toimintasuunnitelma-2017

SKPT-Toimintasuunnitelma 2018

SKT . Toimintasuunnitelma 2022

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s