Yhdistyksen matka Viroon syyskuussa 2020

KULTTUURIPERINNÖN TUEN MATKA VIROON 3. – 6.9.2020

MATKAOHJELMA
Torstai 3.9.
Kokoonnumme Länsiterminaaliin 07.00 ja matkamme kohti Tallinnaa alkaa 07.30 STAR-laivalla.
Meille on varattu comfort-luokka, jonne voi jättää matkatavaransa siksi aikaa, kun nautimme laivan aamiaisbuffetin antimista.
Saavumme 09.30 Tallinnaan ja suomenkielinen opas on meitä vastassa. Sieltä matka jatkuu kohti Pärnua, jonne matkaa uutta moottoritietä pitkin on 130 km.
Viron kesäpääkaupungissa Pärnussa teemme 1 h 30 min opastetun kierroksen.
Pärnu on keskiajalla perustettu Viron merkittävin lomakeskus, joka on kuuluisa vesipuistoistaan, SPA-hotelleistaan ja ennen kaikkea upeista rannoistaan.
Lounaan nautimme aivan hiekkarannan kupeessa olevassa Raimund at Hedan Spassa, https://www.hedonspa.com/en/restaurant/restaurant-raimond/

Pärnusta matkamme jatkuu kohti Tarttoa, jonne matkaa on 130 km. Matkan varrella pysähdymme Viljandissa, jossa teemme pienen kierroksen. Viljandista löytyy mm liiviläisen ritarikunnan mahtavat linnanrauniot. Viljandi on kuuluisa lukuisista musiikkifestivaaleistaan. Viljandin järvi ja Sooman puiston kauneus tarjoavat mahdollisuuden nauttia luonnon kauneudesta.

Saavumme Tarttoon klo 17.30 ja majoitumme hotelliin London**** https://london.tartuhotels.ee
Illallisen nautimme hotellissa.

Perjantai 4.9.
Aamiaisen jälkeen klo 10.00 matkamme jatkuu kohti Tarton Kansallismuseota, jossa kierros kestää n. 1 h 30 min. Teemme keskustassa kävelyretken St Johnin kirkkoon (Jaani Kirik) ja Dome Hillilla sijaitsevaan yliopistomuseoon.
Sieltä jatkamme kohti Aino Kallaksen kotia, joka tällä hetkellä on tosi huonossa kunnossa. Opas yrittää sopia nykyisen omistajan kanssa sisäänpääsystä muutamiin huoneisiin.

1300-luvulla rakennettu goottilaistyylinen Tarton Johanneksen kirkko on yksi vanhimpia Virossa ja ainutlaatuinen koko Euroopassa ainutlaatuisten ja runsaiden terrakottapatsaidensa ansiosta. Säilynyt on n. 1000 terrakottapatsasta, joiden ikä on n 700 vuotta.
Tarton yliopiston museo esittelee tieteen ja yliopistokoulutuksen historiaa 1600-luvulta nykypäivään.
Kallasten talon jokainen nähnyt lumoutuu. Vanhan Sanatorium-puiston kaukaisessa laidassa ränsistyneenä ja yksinäisenä seisova keltainen kivitalo palauttaa kulkijan nopeasti 1910-luvulle, juuri valmistuneen talon pihamaalle, keskelle tarttolaisen sivistyneistöperheen työteliästä nelilapsisen perheen arkea. Virolainen kansanrunoudentutkija, aktiivinen kansalaisuusliikkeen mies, lehtimies ja opettaja Oskar Kallas oli asunut puolisonsa, suomalaissyntyisen Ainon kanssa Tartossa jo lähes kymmenen vuotta, kun he ryhtyivät rakentamaan omaa taloa. Talon arkkitehdiksi tuli suomalainen arkkitehti Valter Thome, joka suunnitteli talosta uusklassisen 14 huoneen talon isoine puutarhoineen. Kirjailija Aino Kallas, monen lapsen äiti, riemuitsi omasta huoneesta, joka vihdoin oli toteutumassa. Tarton Suomi-Seuran jäsen on lupautunut kertomaan Aino Kallaksen kodin taustoja ja historiaa.

Kierroksien jälkeen nautimme lounaan ravintolassa Werner http://www.werner.ee/index2.html#/en/1/page/2

Klo 15.00 matka jatkuu kohti Tallinnaa, jonne saavumme klo 17.30. Majoitumme hotelliin Nordic Hotel Forum, https://www.visitestonia.com/fi/nordic-hotel-forum
Ilta vapaa tai valinnanvaraisesti ooppera/konsertti, josta tietoa myöhemmin.

Lauantai 5.9.
Aamiaisen jälkeen klo 09.00 lähdemme kohti Kalamajaa ja Fotografiska-museota, joka juuriltaan on tukholmalainen, kansainvälisesti tunnettu valokuvamuseo https://sooloiluja.com/fotografiskatallinna/  Museossa ja alueella vietämme 2 h ja jatkamme matkaa kohti Kadriorgin hienostopuistoa, Piritaa ja TV-tornia.
Pistäydymme TV-tornissa ihailemassa maisemia. Torni on 314 m korkea. Panoramanäkymä avautuu 170 m korkeudessa. Tornissa on nähtävillä interaktiivinen multimediaratkaisu esitellen Tallinnaa.

Hotelliin saavumme 13.30, jonka jälkeen vapaata kunnes 18.30 lähdemme kohti Estonia Oopperataloa ja nautimme oopperaesityksestä.

Sunnuntai 6.9.
Aamiainen hotellissa. Aamupäivä vapaa
Klo 12.00 lähdemme kohti Viimsiä, 10 km päässä sijaitseva Viimsin alue on hyvin hoidettu alue, josta löytyy mm parhaat SPAhotellit.

Lounaan nautimme klo 12.30 ravintolassa Paat http://www.paat.ee/en/
Lounaan jälkeen pistäydymme Viimsin Open Air Museossa lähellä ravinrolaa, https://rannarahvamuuseum.ee/en/viimsi-open-air-museum/
ja sieltä matka jatkuu kohti satamaa.

Silja Star lähtee Tallinnasta klo 16.30. Meillä on varattuna jälleen comfort-luokka. Kotiin saavumme klo 18.30.

Matkan hinta 675€ edellyttäen vähintään 25 osanottajaa, Lisämaksu 1-hengen huoneesta 160€
Hintaan sisältyy
 ohjemassa mainittu laivamatka, comfortluokka sekä mennessä aamiaisbuffet
 ohjelmassa mainittu bussimatka suomenkielisen oppaan kera
 kaikki ohjelmassa mainitut ateriat eli Pärnu lounas, Tartto illallinen ja lounas, Tallinna lounas
 kaikkiin käynteihin tarvittavat sisäänpääsymaksut
 majoitus 2-hengen huoneissa 4-tähden hotelleissa
 oopperalippu5.9. Tallinnan oopperaan (oopperaesityksen nimi vahvistuu maaliskuussa)
 bussimatkan aikana pullovedet

Ilmoittautumiset joko sähköpostitse liisi.vasama@myholidays.fi tai puhelimitse 0440219559.
Kaikille ilmoittautuneille lähetetään matkavahvistus ja ennakkolasku 150€/hlö. Loppumaksu kesäkuussa 2020.

Parhain terveisin

MyHoliday Espoo
Liisi Vasama

Tmi MyHoliday Espoo, Säterinkatu 8 A, 02600 Espoo http://www.myholidays.fi
+358440219559, liisi.vasama@myholidays.fi, Ytunnus 2387385-9
IBAN FI79 1767 3500 0020 97 NDEAFIHH