Jäsenkirje 4/2023 13.10.2023

SUOMEN KULTTUURIPERINNÖN TUKI RY
FRÄMJANDET AV KULTURARVET I FINLAND RF

 Arvoisa Suomen Kulttuuriperinnön Tuki ry:n jäsen!

Syksy on lähtenyt käyntiin myrskyisissä ja sotaisissa merkeissä, mutta se ei ole estänyt  yhdistyksemme syyskauden toiminnan suunnittelua. Siitä on tarkempaa tietoa alempana.

Yhdistys antoi 31.5. muistutuksen Valtioneuvoston linnan, entisen Senaatintalon, asemakaavaehdotuksesta, jossa korttelin yli 100-vuotias piharakennus, entinen painotalo,  on esitetty purettavaksi ja korvattavaksi massiivisella uudisrakennuksella, joka peittäisi myös suurelta osin nykyisen mukulakivin päällystetyn historiallisen piha-alueen.

Kesällä 14.6. yhdistyksen hallituksen edustajat luovuttivat Pertunmaalla Kaj Cygnaeukselle Muuriankkuri-tunnustuslaatan ja kunniakirjan nro 17 tunnustuksena siitä työstä, mitä hän on tehnyt Pertunmaan vanhan kestikievari- ja käräjätuparakennuksen pelastamiseksi ja korjaamiseksi.

SKT:n hallitus on syksyn alussa valmistellut monipuolista toimintaa syyskaudelle ja osin myös ensi vuodelle, joka on yhdistyksemme perustamisen 40-vuotisjuhlavuosi. Suomen Kulttuuriperinnön Tuki ry perustettiin Helsingissä 18. päivänä tammikuuta 1984.

Tässä kirjeessä kerromme syksyn  tapahtumista ja muistutamme samalla kaikkia maksamaan vuoden 2023 jäsenmaksun, mikäli eivät ole muistaneet sitä vielä tehdä. Lisäksi toivomme uusia yhteisöjäseniä mukaan.

Tutustuminen Suomen pankkiin to 19.10. klo 16-17

Syksyn ensimmäinen tutustumiskohteemme on Suomen pankin päärakennus osoitteessa Snellmaninaukio, Helsinki. Paikalle pääsee raitiovaunu 7:llä (Kansallisarkiston pysäkki). Ryhmään mahtuu mukaan 25 henkeä. Osallistujilta perimme opastusmaksun 5€, joka pyydetään maksamaan paikan päällä yhdistyksen edustajalle (varaa tasaraha). Ennakkoilmoittautuminen: jussi.heinamies@gmail.com tai 

puh. 040 5173433.

Tutustuminen Rafael Wardin näyttelyyn Didrichsenin taidemuseossa to 9.11. klo 15  

Seuraava käyntikohteemme on Didrichsenin taidemuseo osoitteessa Kuusilahdenkuja 1, Kuusisaari, Helsinki. Paikalle pääsee bussilla 52.

Ryhmään mahtuu 25 ensin ilmoittautunutta. Osallistujilta peritään 10€ opastusmaksu, joka pyydetään maksamaan paikan päällä yhdistyksen edustajalle (varaa tasaraha). Sisäänpääsy museokortilla tai eläkeläisiltä 14€, opiskelijoilta 10€. Ennakkoilmoittautuminen: rasitaina@gmail.com tai puh. 050 5279821

tai jussi.heinamies@gmail.com tai puh. 040 5173433.

Syyskokous 2023

Suomen Kulttuuriperinnön Tuen syyskokous pidetään marraskuun lopussa.  Paikka ja aika on vielä sopimatta. Kokouksen alkuun on suunniteltu esitelmää Vilnan kulttuuriperintökohteista, joita yhdistyksen jäsen, arkkitehti Panu Kaila on aikoinaan ollut kartoittamassa ja on tarjoutunut esittelemään. Seuraa yhdistyksen nettisivuja (www.kulttuuriperinnontuki.com)  ja sähköpostiasi. Kokouskutsu on myös tulevassa Muuriankkuri 2/ 2023 lehdessä, joka ilmestyy taloudellisista syistä digilehtenä.

Jätä kommentti