Jäsenkirje 2/2022

                                                                                                                         14.10.2022

Arvoisa Suomen Kulttuuriperinnön Tuki ry:n jäsen!

Yhdistyksemme toimintaa on  vuoden alkupuolella pystytty pyörittämään pandemian, huonon taloustilanteen ja levottoman maailmantilanteen aiheuttamista vaikeuksista huolimatta lähes normaalisti. Alkukesällä  5.6. yhdistyksen hallituksen edustajat kävivät luovuttamassa Muuriankkuri-tunnustuksen Jokioisten museoratayhdistykselle. Kotimaan retkemme Loviisaan 11.8. onnistui hienosti ja Muuriankkuri-tunnustuksen jakaminen Loviisan Seurahuoneella sai julkisuutta myös alueen tiedotusvälineissä. Tiukimmat koronarajoitukset on purettu, mikä on helpottanut kokousten ja tapahtumien järjestämistä. Tänä vuonna emme saaneet lainkaan ympäristöministeriön avustusta kulttuuriperintöasioiden ajamiseen, mikä seikka on asettanut tiukat raamit toiminnalle. Lisäksi olemme olleet vailla sihteeriä ja taloudenhoitaja puolestaan on jättämässä tehtävänsä, jota hän on ehtinyt hoitaa jo toista kymmentä vuotta. Syksylle olemme kuitenkin saaneet valmisteltua useita tapahtumia, joista kerromme seuraavaksi. Lisäksi Muuriankkuri-lehti 2/ 2022 on tarkoitus saada postitukseen ennen syyskokousta.

Tutustuminen eduskunnan kirjastoon
Syksyn ensimmäinen tutustumiskohteemme on Eduskunnan kirjasto torstaina 20.10. klo 15 alkaen. Timo Turja esittelee kirjastoa ja sen kokoelmia. Kirjasto juhlii myös toimintansa 150-vuotista taivalta ja siksi esillä on pieni juhlanäyttely, jossa nostetaan esille pilkahduksia sen 150-vuotisesta historiasta.

Osoite on: Aurorankatu 6, sisäänkäynnillä turvatarkastus. Tapaaminen siellä ulko-ovella klo 14.50. Ilmoittautumiset ennakkoon Liisa Tarjanteelle: tarjannel@gmail.com tai tekstiviesti numeroon: 050 337 6917 viimeistään 18.10.
Naapurissa Taidehallissa on viimeisiä päiviä Aaltojen design-näyttely, jossa kannattaa käydä ennen tai jälkeen eduskuntavierailun.

Tutustuminen Wivi Lönn -näyttelyyn
Yhdistys järjestää opastetun esittelyn arkkitehti Wivi Lönnin syntymän 150-vuotisjuhlanäyttelyyn Arkkitehtuurimuseossa, osoite Kasarmikatu 24. Lähelle pääsee raitiovaunulla 10. Näyttelyssä tarkastellaan naisarkkitehtien työtä yleisemminkin Suomessa.

Opastuksesta perimme maksun 5€/ henkilö, maksu yhdistyksen edustajalle paikan päällä.Sisään pääsee museokortilla, muutoin 10/ 5€.

Ajankohta on 26.10 tai 27.10. klo 18, mikä selviää myöhemmin. Tiedustelut ja ilmoittautumiset:  Leena Lusa leenalusa101@gmail.com 

Yhdistyksen syyskokous 29.11. Päivälehden museossa
SKT:n syyskokous pidetään tiistaina 29.11. klo 18 Päivälehden museossa, osoite Ludviginkatu 2-4. Lähelle pääsee raitiovaunulla 10 Johanneksenkirkon pysäkille. Museossa on esillä myös ajankohtainen teemanäyttely.

Ennen kokousta klo 17 alkaen järjestämme keskustelun maankäyttö- ja rakennuslain uudistamisesta ja kulttuuriperinnön huomioonotosta suunnittelussa. Paikalle kutsutaan alustajiksi alan asiantuntijoita. Tilaisuus on avoin ja maksuton.

Jäsenmaksu 2022

Muistathan maksaa yhdistyksen jäsenmaksun, jonka varassa yhdistyksen toiminta ja Muuriankkuri-lehden painattaminen pitkälle on. Jäsenmaksu v. 2022 on:

vuosijäsen 40€, perhe- ja opiskelijajäsen 20€, yhteisöjäsen 200€, tukijäsen 100€, ainaisjäsen 300€. Pyydä myös ystäväsi ja tuttusi yhdistyksen jäseneksi. Yhdistys tarvitsee uusia jäseniä ja toimijoita puolustamaan uhanalaista suomalaista kulttuuriperintöä.

Yhdistyksen tilinumero: FI52 8000 1001 8198 05.

Suomen Kulttuuriperinnön Tuki ry:n puolesta

Jussi Heinämies, puheenjohtaja

puh. 040 5173433

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s