Jäsenkirje 1/2022

SUOMEN KULTTUURIPERINNÖN TUKI RY

FRÄMJANDET AV KULTURARVET I FINLAND RF

  JÄSENKIRJE 1/ 2022                       6.3.2022            

Arvoisa Suomen Kulttuuriperinnön Tuki ry:n jäsen!

Vuosi 2022 on lähtenyt käyntiin synkissä merkeissä koronapandemian edelleen jatkuessa ja Ukrainan sodan synkistämissä tunnelmissa. Koronan ote on kuitenkin hellittämässä ja voimme toiverikkaasti lähteä käynnistämään yhdistyksemme toimintaa arvokkaan kulttuuriperinnön vaalimiseksi. SKT:n hallitus on vuoden alussa ideoinut jo monipuolista toimintaa kevätkaudelle ja tulevalle kesälle. Tässä kirjeessä kerromme näistä tapahtumista ja muistutamme samalla kaikkia maksamaan vuoden 2022 jäsenmaksun.

Tutustuminen Päivälehden museoon

Vuoden ensimmäinen tutustumiskohteemme on Päivälehden museo osoitteessa Ludvikinkatu 2-4, Erottajan mäellä Helsingissä, keskiviikkona 16.3. klo 15-16. Museossa on vaihtuvana näyttelynä “Ilta-Sanomat 90 vuotta” ja lisäksi pysyvät näyttelyt. Oppaana toimii yhdistyksemme aiempi hallituksen jäsen Janne Ridanpää. Ryhmään mahtuu mukaan 20 henkeä. Ilmainen sisäänpääsy. Ilmoittautumiset: jussi.heinamies@gmail.com

Tutustuminen rahamuseoon 

Seuraava käyntikohteemme on Suomen pankin ylläpitämä Rahamuseo, osoitteessa Snellmaninkatu 2, Tuomiokirkon alapuolella, torstaina 24.3. klo 15-16. Kierrokselle mahtuu enintään 30 henkilöä. Ilmainen sisäänpääsy. Ilmoittautumiset Liisa Tarjanteelle: tarjannel@gmail.com.

Helsingin taidemuseossa Greta ja Sulho Sipilän näyttely

Tutustuminen Greta Hällfors-Sipilän ja Sulho Sipilän taiteeseen HAM:ssa on ohjelmassa torstaina 17.3. klo 17 osoitteessa Eteläinen Rautatiekatu 8, Tennispalatsi.   Aiheina näissä 1920-30 lukujen teoksissa on erityisesti näkymät Helsingin Töölön kaupunginosasta. Opastetulle kierrokselle mahtuu 20 henkeä. Sisäänpääsy museokortilla tai pääsylippu 12€. Ilmoittautumiset Taina Rasille: tainarasi@hotmail.com

Retki Viron Tartoon ja Tallinnaan 19.-22.5.

Perinteellinen Kulttuuriperinnön ulkomaan matka suuntautuu tänä vuonna Viroon ja tarkemmin Tarton ja Tallinnan kulttuurikohteisiin 19.-22. toukokuuta. Ohjelmaan sisältyy myös oopperaesitys Estonia-teatterissa. Matkan hinta on 675€, lisämaksu yhden hengen huoneesta 160€. Tarkka ohjelma löytyy yhdistyksen nettisivuilta ja Liisi Vasamalta. Ilmoittautuminen maaliskuun aikana Liisi Vasamalle: liisi.vasama@myholidays.fi , puh. 044 0219559

Kevätkokous 

Suomen Kulttuuriperinnön Tuen kevätkokous pidetään joko ma 23.5. tai ke 1.6.  Paikka ja aika on vielä sopimatta. Seuraa yhdistyksen nettisivuja (www.kulttuuriperinnontuki.com)  ja sähköpostiasi.

Kesän toimintaa

Alkukesälle on suunniteltu tutustumista Jokioisten museorautatiehen Humppilassa. Loppukesällä on tarkoitus käydä Loviisassa Vanhojen talojen tapahtumassa ja samalla mm. Loviisan seurahuoneella ja Bongan linnassa. Myös muuta ohjelmaa suunnitteilla. Voit esittää myös oman ehdotuksesi.

Jäsenmaksu 2022

Muistathan maksaa yhdistyksen vuosittaisen jäsenmaksun, joka mahdollistaa toimintamme ja Muuriankkuri-lehden julkaisemisen myös tänä vuonna. Jäsenmaksut vuonna 2022: vuosijäsen 40€, perhe- ja opiskelijajäsen 20€,  yhteisöjäsen 200€, tukijäsen 100€, ainaisjäsen 300€. Tule mukaan toimintaan ja tuo ystäväsikin mukaan.

Suomen Kulttuuriperinnön Tuen puolesta

puheenjohtaja Jussi Heinämies, puh. 040 5173433

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s