Tuki ry:n jäsenkirje 1/2021

15.5.2021

Jäsenkirje 1/2021

Hyvät Suomen Kulttuuriperinnön Tuki ry:n jäsenet
Yhdistyksen toimintavuosi 2021 on käynnistynyt hyvin varovaisissa ja hiljaisissa merkeissä koronapandemian tilannetta seuratessa ja huomioon ottaessa. Hallitus on kuitenkin kokoontunut kuukauden välein ja toimintaa on saatu hiljalleen käyntiin pandemian sallimissa rajoissa. Yhdistyksen edustajat ovat myös kirjoitelleet ahkerasti lehtien yleisönosastoille ja osallistuneet kulttuuriperinnön suojelua koskevaan keskusteluun. Tässä jäsenkirjeessä kerrotaan kesäkuussa järjestettävästä yhdistyksen kevätkokouksesta sekä elokuussa ja syyskuussa järjestettävistä retkistä Etelä-Karjalaan ja Viroon.

Yhdistyksen kevätkokous
Kevätkokous järjestetään tiistaina 15.6.2021 Suomen Arkkitehtuurimuseossa klo 17 alkaen. Ennen kokousta klo 16.30 museon edustaja esittelee museon toimintaa ja tulevia hankkeita. Samalla kuulemme nykyisen museorakennuksen historiasta. Kokouksen jälkeen klo 18 on mahdollisuus tutustua museon näyttelyyn. Kokoustilaan mahtuu 20 henkeä, joten pyydämme ennakkoon ilmoittautumista puheenjohtajalle (jussi.heinamies@gmail.com). Paikalla kahvi/ teetarjoilu ja pientä purtavaa. Otathan mukaan oman suu-nenäsuojuksen.

Kevätkokouksessa käsitellään ainakin seuraavat sääntöjen mukaiset asiat:

▪          Hallituksen antama toimintakertomus sekä tilinpäätös ja toiminnantarkastajien kertomus vuodelta 2020

▪          Toimintakertomuksen vahvistaminen sekä vastuuvapauden myöntäminen vastuuvelvollisille

▪          Vuoden 2021 alussa erovuorossa olevien hallituksen jäsenten toteaminen

Lisäksi keskustelemme tulevan syksyn toiminnasta. Museot ja näyttelyt ovat toivottavasti siihen mennessä jo avautuneet ja kokoontumisrajoitukset purettu.

Kokouspaikka sijaitsee Helsingin Kaartinkaupungissa osoitteessa Kasarmikatu 24. Paikalle tuleminen julkisilla käy hyvin esimerkiksi raitiovaunulla 10 ja bussilla 24. Tarkemmat ohjeet saapumiseen esimerkiksi omalla autolla tai liikuntarajoitteisille löytyvät osoitteesta: https://www.mfa.fi/tule-meille/

Kotimaan kesäretki Luumäelle ja Lappeenrantaan
LÄHDE LAPPEENRANTAAN…

iloiseen karjalaiseen lehmusten kaupunkiin Saimaan rannalla 5.8.2021.

Tutustumme kaupungin mielenkiintoiseen historiaan raja- ja ratsuväkikaupunkina mm. ratsuväkimuseossa sekä viipurilaisten arkkitehtien Uno Ullbergin ja Juho Lankisen näyttelyihin. Lappeen Marian kirkossa tutustumme harvinaiseen kirkkopuuarkkitehtuuriin eli kaksinkertaiseen kahtamoiseen, Käymme myös presidentti Svinhufvudin kotimuseossa Kotkaniemessä Luumäellä.

Matkan hinta on 100€ sisältäen matkan Seppälän bussilla, pääsyliput, opastuksen, lounaan Upseerikerholla ja kaksi kahvia. Matka toteutuu, mikäli vähintään 25 henkeä on lähdössä.

Lisätietoja ja iImoittautumiset 7.7.2021 mennessä: Leena Eerolalle sähköposti leenak.eerola@gmail.com tai tekstiviesti 0503540663. Matka pyydetään maksamaan samaan päivämäärään mennessä yhdistyksen tilille: Danske Bank FI52 8000 1001 8198 05.

Kulttuuriperinnön Tuen matka Viroon siirretty syksyyn
Koronaviruksesta johtuen on perinteinen ulkomaanmatka päätetty siirtää syksyyn 2.-5.9. 2021. Ohjelma on säilynyt pitkälti entisellään, ja siihen voi tutustua tarkemmin yhdistyksen verkkosivuilla https://kulttuuriperinnontuki.com/2020/08/17/yhdistyksen-matka-viroon-3-6-9-2020/.  

Myös ilmoittautumisohjeet löytyvät ohjelmasta. Ilmoittautumiset ja lisätiedot sähköpostitse  liisi.vasama@myholidays.fi tai puhelimitse 0440219559. Matka järjestyy koronatilanteen salliessa.

Jäsenyys ja jäsenmaksut 2021
Hallitus muistuttaa yhdistyksen jäseniä maksamaan jäsenmaksunsa ensi tilassa, jos sitä ei ole vielä vuodelle 2021 tehnyt – tämä ei tietenkään koske ainais- ja kunniajäseniä. Jäsenmaksut ovat välttämättömät pitääksemme yhdistyksen toiminnan rullaamassa ja ennen kaikkea pystyäksemme tekemään Muuriankkuri-lehteä, jonka vuoden 2021 ensimmäinen numero ilmestyy touko-kesäkuun vaihteessa ja lähetetään postissa jäsenille.

Jos et vielä jäsenmaksua ole suorittanut, voit sen tehdä maksamalla jäsenmaksun yhdistyksen tilille Danske Bank FI52 8000 1001 8198 05 mahdollisimman pian. Tarkemmat ohjeet jäsenmaksusta löytyvät yhdistyksen Internet-sivuilta osoitteesta: https://kulttuuriperinnontuki.com/jasenyys/ Jos olet epävarma, oletko maksanut jäsenmaksun, asiaa voi tiedustella Liisa Larjamolta: liisa.larjamo@welho.com

Jäsenet ovat yhdistyksen tärkein voimavara, niin taloudellisesti kuin toiminnallisestikin. Jos tunnet kulttuuriperinnöstä kiinnostuneita ystäviä tai sukulaisia, houkuttele ihmeessä heidätkin mukaan toimintaan. Jos haluat tehdä enemmän yhdistyksen eteen, löytyy sen parista aina tekemistä aktiivisille henkilöille. Erityisesti nyt on yhdistyksellä kova tarve uudistaa toimitsijakenttäänsä ja se etsii tällä hetkellä niin taloudenhoitajaa kuin Muuriankkurin toimitussihteeriä – jos olet kiinnostunut näistä tai joistain muista toimista tai tunnet jonkun, joka voisi olla kiinnostunut, ilmianna itsesi esimerkiksi puheenjohtajalle, nykyiselle taloudenhoitajalle Liisa Larjamolle tai päätoimittaja Liisa Tarjanteelle (tarjannel@gmail.com).

Muuriankkurilaatat
Suomen Kulttuuriperinnön Tuki jakaa Muuriankkuri-laattoja huomionosoituksena tahoille, jotka ovat merkittävällä tavalla edistäneet suomalaisen kulttuuriperinnön vaalimista. Seuraavan Muuriankkuri-laatta luovutetaan Tampereen Hämeenpuistossa sijaitsevalle Pikkupalatsille koronatilanteen salliessa kesällä. Hallitus on kokouksessaan 21.4.2021 päättänyt myöntää seuraavat Muuriankkuritunnukset Jokioisten museoradalle ja Loviisan kappelille.

Pyydämme edelleen jäsenistöltä ehdotuksia ja kommentteja sopivista huomionosoituksen arvoisista kohteista. Ehdotuksia perusteluineen voi lähettää puheenjohtajalle tai sihteerille.

Tuki ry:n jäsenyys
Tule mukaan ja tuo ystäväsikin! Toivotamme tervetulleiksi yhdistyksemme uudet jäsenet! Jäseneksi voi liittyä lähettämällä sähköpostiviestin yhdistyksen soitteeseen yhdistys@kulttuuriperinto.org Toimintaamme voi tutustua netissä www.kulttuuriperinnontuki.com

Osoitteenmuutokset ja puuttuvat sähköpostiosoitteet voi ilmoittaa sihteeri@kulttuuriperinto.org

Suomen Kulttuuriperinnön Tuki ry:n hallitus

PS. Suomen Kotiseutuliiton toiminnasta
Yhdistyksemme on Suomen Kotiseutuliiton jäsen. Sen toiminnasta kiinnostuneita innostetaan käymään heidän nettisivuillaan www.suomenkotiseutuliitto.fi, minne kausittain päivitetään heidän tapahtumiaan.

Ystävällisin terveisin,
Suomen Kulttuuriperinnön Tuki ry
Sihteeri Merja Pylkkänen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s