Vuoden 2018 ulkomaan matka Krakovaan ja Varsovaan

15.01.2018

Monien toivomuksesta järjestämme syksyllä matkan Krakovaan ja Varsovaan

Tarjoamme matkaa seuraavasti:

Helsinki-Krakova 13.9.2018 0840 – 0940

Varsova-Helsinki 16.09.2018 1925 – 2205

Lennon hinta 330€/hlö, Finnairin lento sis kirjattava matkatavara

Syy miksi palaamme Varsovasta: Krakovan iltalento on hyvin myöhäinen eli saapuu Helsinkiin vasta 00.05

ja toiseksi voimme ihastella junasta käsin Puolan maaseutua ja tutustua Varsovankin nähtävyyksiin.

Torstai 13.9 saapuminen Krakovaan ja lähtö suomenkielisen oppaan johdolla Krakovan kaupunkikiertoajelulle.

Kierroksen aikana tutustumme kuninkaalliseen linnaan, nimeltään Wawel, joka sijaitsee linnankukkulalla. Tämä mahtava renessanssilinna perustetiin jo 1500-luvulla. Linnan alueella vierailemme myös kruunajais- ja hautauskatedraalissa. Sitten jatkamme Vanhaan Kaupunkiin, jossa tutustumme mm. Jagiellon Yliopistoon ja Marian kirkkoon, joka sijautsee aivan Krakovan sydämessä. Lounas Vanhassa kaupungissa

Lounan jälkeen lähdemme tutustumaan Krakovan juutalaiskortteliin Kazimierziin, joka on saanut nimensä kuningas Kazimerin mukaan ja joka on perustettu jo vuonna 1335. Vierailemme kaupungin synagoogissa ja saamme myös samalla kuulla juutalaisten historiasta ja kulttuurista, tämän jälkeen siirrymme Oscar Schindlerin tehtaalle, ja tutustumme myös tämän kuuluisan elokuvan taustoihin ja tutustumme näihin aitoihin paikkoihin. Hotelliin saavumme n. 17.00

Perjantai 14.9 Wieliczkan suolakaivos. Yksi Puolan ainutlaatuisista nähtävyyksistä, 15 km päässä Krakovasta sijaitsee 700 v. vanha suolakaivos joka kätkee uumeniinsa merkillisen suolamaailman . Kaivos koostuu yhdeksästä kerroksesta joista ylin 64 m ja alin 327 m syvyydessä. Tunneliverkostoa on 300 km ja korkein kammio on noin 42 m korkea. Kaivoksessa on mitä ihmeellisempiä suolasta hakattuja asioita kuten kappeleita, suolaveistoksia, kaunis Pyhän Kingan kirkkosali, jota koristavat vuorikristalliset kattokruunut sekä suolasta veistetyt taideteokset. Kaivoksessa on myös jalkapallokenttä, ravintola, sekä useita maanalaisia suolajärviä .Tämä suolakaivos valittiin UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Lounaan nautimme suoakaivoksen alueella. Paluumatkalla tutustumme Eteläisen Vähä-Puolan ainutlaatuiseen Debnon puukirkkoon, joka goottilaisine linjoineen, jyrkkine vinokattoineen ja kellotapuleineen on harvinainen näky. Puolan puuarkkitehtuurireitin varrella on 125 korvaamattoman arvokasta puukirkkoa. Kirkot kuuluvat Unescon wooden churches alaiseen suojeluun. Hotelliin Palaamme n. 17.00

Klo 19.00 nautimme tunnin kestävästä kirkkokonsertista, musiikkina Chopin.

Lauantai 15.9 Retki ulkoilma- ja taidemuseoon ja matka jatkuu Varsovaan

Aamiaisen jälkeen n. 11.00 lähdemme hotellista ja tutustumme Czartoryskin museoon ja sen Leonardo da Vincin kuuluisaan maalaukseen Nainen ja Kärppä. Puolan valtio osti itselleen 2,3 miljardin yksityisen taidekokoelman ja sijoitti sen museoon kaikkien nähtäväksi.

Klo 12.30 lähdemme kohti juna-asemaa ja suuntaamme Intercity-junalla Varsovaan, klo 13.02-15.25. Mahdollisuuksien mukaan saamme junassa eväspalan.

Varsovaan saavuttuamme bussi vie meidät hotelliin, jossa meitä odottaa päivällinen. Klo 18.30 siirrymme bussilla (2 km) oopperaan ja nautimme Varsovan oopperan antimista (ohjelma selviää myöhemmin) Hotelliin palaamme bussilla

Sunnuntai 16.9 aamiaisen jälkeen lähdemme Varsovan kaupunkikiertoajelulle ja Chopinin jalanjäljille

Varsovan viehättävin osa on sodan jälkeen kokonaan uudelleen rakennettu vanha kaupunki. Kierroksen aikana tutustumme Varsovan päänähtävyyksiin, kuninkaalliseen reittiin, jonka varrelle rakennetiin lukuisia kuninkaallisia residensseja ja palatseja, teatterirakennuksiin, Lazienski kuninkaalliseen puistoon ja sen palatsiin, kirkkoihin, toisen maailman sodan muistomerkkeihin ja muihin mahtaviin rakennuksiin unohtamatta suomalaisarkkitehti Rainer Mahlamäen suunnittelemaa historiallista juutalaismuseota. Kaupunkikierrokselta jaktamme mielenkiintoisimpiin paikkoihin Varsovan lähistöllä. Aloitamme retken Zelazowa Wolan pikkukylästä, jossa syntyi maailmankuulu säveltäjä Fryderyk Chopin – vierailemme hänen synnyintalossaan. Tämän jälkeen tutustumme Brochowin kaupunkiin, jossa on kuuluisa linnoitettu kirkko – Chopin kastettiin nuorena kirkossa. Paikka tunnetaan myöskin yhtenä II.maailmansodan näyttämönä, jossa käytiin tärkeä Bzura joen taistelu. Lounas retken aikana.

Sieltä siirrymme kohti lentokenttää ja matkamme jatkuu Finnairin lennolla Helsinkiin.

Hotellit

Krakova Hotel Francuski**** http://www.hotel-francuski.com.pl/

Viihtyisä 4 tähden hotelli Francuski sijaitsee Krakovan keskustassa, vanhassa kaupungissa. Hotellin huoneissa on tarjolla teen ja kahvin valmistusvälineet sekä minibaari. Kaikissa huoneissa on satelliitti-TV, ilmainen internet ja kylpyhuone, jossa on kylpyamme, kylpytuotteita ja hiustenkuivaaja. Buffetaamiainen tarjoillaan hotellin ravintolassa.

Varsova Mercure Warszawa Centrum**** http://www.accorhotels.com/gb/hotel-3385-mercure-warszawa-centrum-/index.shtml

Hiljattain kunnostettu Mercure Warszawa Centrum sijaitsee kaupungin keskustassa vain muutaman askeleen päässä Varsovan kuuluisista maamerkeistä, kuten kulttuurin ja tieteen palatsista sekä modernista Złote Tarasy –ostoskeskuksesta. Ilmastoiduissa huoneissa on oma kylpyammeella tai suihkulla varustettu kylpyhuone, teen ja kahvin valmistusvälineet sekä tallelokero.

Maajärjestelyjen hinta 715€ 2-hengen huoneessa, lisämaksu 1-hengen huoneesta 180€/3 vrk

Ilmottautumiset 31.3.2018 mennessä. Krakova on hyvin suosittu syksyinen matkakohde, joten toivon ilmottautumistanne hyvissä ajoin, jotta tarvittaessa voin lisätä varattua lento- ja majoituskiintiötä tarpeen mukaan.

Ilmottautuneille lähetän 250€ ennakkomaksun ja loppumaksun laskutan kesäkuussa.

Ilmottautumiset: liisi.vasama@myholidays.fi 0440219559

Hyvää alkanutta Vuotta Teille kaikille ja tervetuloa Puolaan

Liisi Vasama

T mi MyHoliday Espoo, Säterinkatu 8 A, 02600 Espoo http://www.myholidays.fi

+358440219559, liisi.vasama@myholidays.fi, Ytunnus 2387385-9

IBAN FI79 1767 3500 0020 97 NDEAFIHH

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s