Yhdistyksen jäsenkirje 2/2016

10.8.2016

Jäsenkirje 2/2016

Hyvät Suomen Kulttuuriperinnön Tuki ry:n jäsenet!

Yhdistyksen toiminta jatkuu entiseen malliin syksyllä 2016. Tässä jäsenkirjeessä kerromme alkusyksyn retkistä. Ohjelmamme muotoutuu vielä, joten loppusyksyn tarkasta ohjelmasta ilmoitetaan myöhemmin.

Loppukesän ja alkusyksyn 2016 ohjelmasta

Iltapäiväretki Tuusulaan Rantatien kulttuurikohteisiin 31.8.2016

Tervetuloa omatoimiselle taideretkelle Tuusulaan keskiviikkona 31.8. 2016! Jokainen huolehtii omatoimisesti matkastaan ja omalla autolla lähtevät tarjoavat toivottavasti kyytiä autottomille.

Tapaaminen ja aloitus on Ainolassa klo 13, osoite Ainolankatu 04400 Järvenpää. Opastuskierros talossa kestää vajaan tunnin, jonka jälkeen on varattu aikaa puutarhassa kiertämiseen. Puutarhassa on Sibeliusten hauta ja saunarakennus. Vierailun yhteyteen Café Aulikseen (entinen talonmiehen asunto) on järjestetty kahvitus: kahvi/tee ja mustikkapiirakka.

index

Ainola 3

Ainola 2

 

 

 

 

 

Lähtö Ainolasta klo 14.30 ja siirtyminen Halosenniemeen, jossa parin vuoden takaa tuttu oppaamme Tuula Vartiainen tutustuttaa meidät näyttelyyn Kesän taikaa – Pekka Halosen ja aikalaisten taidetta klo 14.45 – 16.00.

300px-Halosenniemi

Halosenniemi 3

Halosenniemi 2

 

 

 

 

 

 

 

Halosenniemestä jatkamme Erkkolaan, J.H. Erkon taiteilijakotiin, jonka pihalla Tuula-oppaamme kertoo Erkosta ja rakennuksesta. Erkkolassa aloitamme klo 16.30 ja tutustumme näyttelyyn Tuhat ja yksi yötä – Idän hurmaa kuvitustaiteessa. Esillä Rudolf Koivun, Martta Wendelinin, Venny Soldan-Brofeldtin yms., satumaisia kuvituksia Amerin Kulttuurisäätiön, Otavan, WSOY:n ja Tuusulan taidemuseon kokoelmista. Näyttelyn jälkeen innokkaimmat voivat vielä käydä naapurissa Aleksis Kiven kuolinmökissä, jonne pääsee Erkkolan lipulla.

ErkkolaTIFF: 3392x4999px, 400ppi, 48,5M

Erkkola 3

 

 

 

 

 

 

 

On esitetty toivomus jäädä joukolla ruokailemaan ja ne keille sopii, voisivat jäädä Krapihoviin syömään omaan tahtiin. Kerro halukkuutesi ilmoittautuessasi! Osallistumismaksu on 30 € ja se sisältää pääsymaksut, kahvituksen ja opastukset. Museokortilla pääsee kaikkiin kohteisiin ja silloin osallistumismaksu on 10 €. Mukaan mahtuu 25 henkeä.

Ilmoittaudu ajoissa, viimeistään 22.8. os Liisa Tarjanne, tarjannel@gmail.com tai tekstiviestillä puh 050-337 6917. Kerro ilmoittautuessasi, voitko tarjota kyydin vai tarvitsetko kyydin. Ilmoita myös, onko sinulla museokortti sisäänpääsyyn ja olisitko kiinnostunut jäämään Krapihoviin syömään.

Osallistumismaksut kerätään paikan päällä ja maksetaan museoille saman tien – varaathan tasarahan!

Kävelykierros Hietaniemen hautausmaalla 15.9.2016

Hietaniemen hautausmaa 5Hietaniemen hautausmaa 3Hietaniemen hautausmaa 4Hietaniemen hautausmaa 2

 

 

 

 

 

Syyskuussa vietetään Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä teemalla ”Porukan paikat, yhteiset ympäristöt”. Teemaan liittyen jäsenistölle järjestetään kävelykierros Hietaniemen hautausmaan vanhalla puolella torstaina 15.9. klo 18 alkaen. Kierroksen kesto on noin kaksi tuntia, hinta/hlö on 10 euroa. Opastukselle mahtuu mukaan 30 henkilöä. Ilmoittautumiset yhdistyksen sihteeri Iisa Aaltoselle osoitteeseen iisa.aaltonen@helsinki.fi tai tekstiviestillä numeroon 050 3599547.

Muistutus: Loviisan Wanhat Talot 27.8.–28.8.2016

Loviisan wanhat talot

Vanhoista puutaloista kiinnostuneille suosittelemme vierailua Loviisan Wanhat Talot -tapahtumassa elokuun viimeisenä viikonloppuna. Tapahtumassa yli satavuotiaissa puutaloissa sijaitsevat yksityiskodit avataan yleisölle.

 

 


Alustavasti loppusyksyn ohjelmasta

Seminaari 15.11. klo 18 alkaen Kansallismuseon auditoriossa
Yhteistyö Kansallismuseon Ystävät ry:n kanssa jatkuu syksyllä 1700-lukua käsittelevällä seminaarilla Kansallismuseon auditoriossa. Varmistuneet luennoitsijat ja luentojen aiheet ilmoitetaan syksyn Muuriankkurissa. Tilaisuus on maksuton. Tervetuloa mukaan!

Kansallismuseo 3Kansallismuseo 2

 

 

 

 

 

 

Sähköpostiosoitteet

Mikäli sait tämän kirjeen postitse, mutta sinulla on voimassa oleva sähköposti, pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan sähköpostiosoitteesi yhdistyksen osoitteeseen yhdistys@kulttuuriperintö.fi Sähköpostitse lähetetyt viestit säästävät yhdistyksen vähäisiä varoja jatkuvasti nousevissa postituskuluissa.

Tuki ry:n jäsenyys

Tule mukaan ja tuo ystäväsikin! Jäseneksi voi liittyä lähettämällä sähköpostiviestin yhdistyksen osoitteeseen yhdistys@kulttuuriperinto.fi Toimintaamme voi tutustua netissä www.kulttuuriperinnontuki.com.

Suomen Kulttuuriperinnön Tuki ry:n hallitus

PS. Suomen Kotiseutuliiton toiminnasta

Yhdistyksemme on Suomen Kotiseutuliiton jäsen. Sen toiminnasta kiinnostuneita innostetaan käymään heidän nettisivuillaan www.suomenkotiseutuliitto.fi, minne kausittain päivitetään heidän tapahtumiaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s