Tuki ry:n jäsenkirje 1/2015

27.3.2015

Arvoisat Suomen Kulttuuriperinnön Tuki ry:n jäsenet!

Kevät on tulossa ja yhdistyksen toiminnan suunnittelu ja toteutus päässyt hyvään vauhtiin. Yhdistyksen hallituksen järjestäytymiskokouksessa tehtiin seuraavat valinnat: syyskokouksessa 2014 uudelleen valitun hallituksen puheenjohtajan Kari-Paavo Kokin avuksi valittiin varapuheenjohtajaksi Sirkka Vuorio ja rahastonhoitajaksi Liisa Larjamo. Sihteerin valinta tapahtuu kevään kuluessa.

Jäsenmaksut 2015

Toiminnan toteutuksen edellytyksenä ovat maksetut jäsenmaksut. Mikäli olet yhdistyksen ainaisjäsen, muistutus ei tietenkään koske sinua, mutta niitä, jotka eivät vielä ole maksaneet vuotuista jäsenmaksua, kehotetaan tekemään se mahdollisimman pian, kuitenkin 15.4.2015 mennessä
yhdistyksen tilille Danske Bank FI52 8000 1001 8198 05.
Näin on mahdollista taata, että varat riittävät ainakin Muuriankkuri-lehtien (2 kpl/v.) taittoon, painatukseen ja postitukseen. Toimitustyö toteutetaan tällä hetkellä talkootyönä.
Jäsenmaksujen suuruudet ovat:
vuosijäsen 30 €
perhe- tai opiskelijajäsen 10 €
tukijäsen 100 € (vuosimaksu)
ainaisjäsen 300 € (kertamaksu)
yhteisöjäsen 200 € (vuosimaksu)

Kevätkokous 2015

Yhdistyksen kevätkokous pidetään 21.5.2015 Tekniikan museossa. Rautatientorilta lähtevillä busseilla 68, 71 ja 74 pääsee Annalantien pysäkille ja kohde on 100 metrin kävelyn päässä.
Ennen kokousta klo 16 alkaen tutustumme ns. Vantaan Helsingin alueeseen, siis vuonna 1550 perustetun Helsingin paikkaan Hämeentien ja Vanhankaupungintien risteyksen vieressä. Siellä on suoritettu arkeologisia tutkimuksia ja keskeisen kaupunkialueen esittelyn suorittaa Helsingin kaupunginmuseon arkeologi Markku Heikkinen. Tämän n. ½ tunnin esittelyn jälkeen kävelemme Tekniikan museoon.
Tekniikan museossa Peter Tigerstedt pitää esitelmän setänsä Eric Tigerstedtin elämäntyöstä ja tutustutaan Tekniikan museoon.
Kokouskutsu ja täsmennetty ohjelma Muuriankkuri-lehden numerossa 1/2015.

Retkistä 2015

Tämän vuoden retkistä Berliinin matka elo-syyskuun vaihteessa on loppuunvarattu, mutta peruutuspaikkoja voi kysyä matkanjärjestäjältä Liisi Vasamalta, liisi.vasama@myholidays.fi tai
044 0219 559.

Etu-Töölön arkkitehtuurista – lähinnä 1910 – 1920-luvuilta – kertova kävelyretki ke 29.4. alkaen klo 17 Luonnontieteellisen museon edestä Liisa Tarjanteen johdolla. Kävely jatkuu Temppeliaukiolle ja sieltä pitkin Runeberginkatua Eliten nurkalle ja kestää n. tunnin verran.

Kesän retki toteutetaan 5.6.2015 Turun suuntaan Brinkhallin kartanoon, Pehr Kalmin puutarhaan Sipsaloon, Pyhän Henrikin kappeliin ja paluumatkalla tehdään vierailu Wiurilan kartanoon. Ilmoittautumis-, hinta- ja aikataulutiedot Muuriankkurissa 1/2015 ja nettisivuilla http://www.kulttuuriperinnontuki.com yksityiskohtien varmistuttua.

Sähköpostiosoitteet

Mikäli sait tämän kirjeen postitse, mutta sinulla on voimassa oleva sähköposti, pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan sähköpostiosoitteesi yhdistyksen osoitteeseen yhdistys@kulttuuriperinto.fi Sähköpostitse lähetetyt viestit säästävät yhdistyksen vähäisiä varoja jatkuvasti nousevissa postituskuluissa.

Yhdistyksemme sihteeriksi

Onko jäsenistön keskuudessa vapaaehtoista, joka haluaisi ryhtyä aktiiviseksi ja yhdistyksen vapaaehtoiseksi sihteeriksi? Otamme mieluusti uusia jäseniä aktiivitoimintaamme. Lauri Leppänen, lleppan5@welho.com, 050 5053393, ja Sirkka Vuorio, sivuorio@gmail.com, 0400 338779, keskustelevat mielellään ja kertovat lähemmin sihteerin tehtävistä asiasta kiinnostuneiden kanssa. Tehtävä ei ole kovin aikaa vievä, mutta tuo lähemmäs mukaan kulttuuriperinnön vaalimistyöhön.

Tuki ry:n jäsenyys

Tule mukaan ja tuo ystäväsikin! Toivotamme tervetulleiksi yhdistyksemme uudet jäsenet! Jäseneksi voi liittyä lähettämällä sähköpostiviestin yhdistyksen osoitteeseen yhdistys@kulttuuriperinto.fi Toimintaamme voi tutustua netissä http://www.kulttuuriperinnontuki.com

Tapaamisiin!

Suomen Kulttuuriperinnön Tuki ry:n hallitus

PS. Suomen Kotiseutuliiton toiminnasta

Suomen Kotiseutuliiton toiminnasta kiinnostuneita innostetaan käymään heidän nettisivuillaan http://www.suomenkotiseutuliitto.fi, minne kausittain päivitetään heidän tapahtumiaan. Esimerkiksi liiton Valtakunnallisia kotiseutupäiviä vietetään 6.-9.8.2015 Espoossa Leppävaarassa. Ohjelma on todella monipuolista ja kaikille avointa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s