Jäsenkirje 1 2013

Arvoisat Suomen Kulttuuriperinnön Tuki ry:n jäsenet,

Hyvää alkanutta vuotta 2013!

Grispholmin linna

Grispholmin linna

Tämän vuoden ensimmäisenä suurena teemanamme on kevään kulttuurimatka Ruotsiin 24.-28.5.2013, jonka tiedot ovat tämän jäsenkirjeen liitteessä. Sitovat ilmoittautumiset pyydetään jo 11.2.2013 mennessä, joten tutustukaa ensi tilassa antoisaan matkaan ja ilmoittautukaa Liisi Vasamalle, Matkatoimisto My Holiday, lähemmät tiedot matkan liitteessä. Kertokaa matkasta myös ystävillenne. Matkan toteutumiseksi osallistujia tulee olla n. 40 henkeä. Henkilöt, jotka eivät ole jäseniä, mutta haluavat lähteä mukaan matkalle, voivat liittyä jäseneksi maksamalla 25 € yhdistyksen tilille 800010-01819805 (oma nimi viestikenttään).

Kevään lähiretki tehdään Helsingin Observatorioon Tähtitorninmäellä. Retken ajankohtaa on siirretty myöhempään kevääseen, mahdollisesti kevätkokouksen yhteyteen. Retkestä tarkemmin lähitulevaisuudessa nettisivuillamme www.kulttuuriperinnontuki.com. Yhteyshenkilömme on Liisa Tarjanne, liisa.tarjanne@saunalahti.fi, kännykkä 050 3376917.

Viime syksynä Observatoriolla avattiin Yliopistomuseoon kuuluva, avaruudesta sekä tähtitieteen historiasta ja tulevaisuudesta kertova yleisökeskus, johon kuuluu näyttelyiden lisäksi planetaario. Observatorio remontoitiin vuosina 2011-2012, sen jälkeen kun  Helsingin yliopiston  tähtitieteen laitos liitettiin osaksi fysiikan laitosta ja siirrettiin Kumpulaan 1.1.2010. Tällöin vanhat observatoriotilat jäivät pois opetuksesta ja muutettiin museokäyttöön.

Observatorio valmistui vuonna 1834 Tähtitorninmäelle Helsinkiin. Rakennuksen suunnittelivat Carl Ludvig Engel ja Friedrich Wilhelm August Argelander, joka oli yliopiston tähtitieteen professori vuodesta 1828. Se oli maailmassa ensimmäinen nykyaikainen observatorio, jossa kääntyvät tähtitornit olivat elimellisenä osana observatoriota.


Nettisivumme
www.kulttuuriperinnontuki.com on avattu jäsenten käyttöön ja ne toimivat myös interaktiivisesti siten, että jäsenkunnalla on mahdollisuus lähettää kommentteja ja viestejä sivuilla siihen tarkoitukseen olevalla palstalla. Tervetuloa sivuillemme! Päivitämme sinne ajankohtaisia tapahtumia jatkuvasti sen mukaan kuin uutta tiedotettavaa syntyy.

Yhdistyksen vuoden 2013 hallituksen kokoonpano on seuraava:

Kari-Paavo Kokki, puheenjohtaja
Hanna Euro
Matti Haltia
Pekka Kärki
Maija Leikola
Jukka-Pekka Saraste
Peter Tigerstedt
Sirkka Vuorio

Yhdistyksen kevätkokous pidetään 18.4.2013, paikka ja kellonaika ilmoitetaan myöhemmin.

Hyvää kevään alkua!

Suomen Kulttuuriperinnön Tuki ry:n hallitus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s